Awakening - Praktijk voor moderne psychotherapie en coaching

Voor volwassenen en kinderen

Gun jezelf innerlijke harmonie

Contact

Awakening
Sylvia de Court Onderwater
Grote Melmweg 1
3764 AZ Soest
06-22147496
s.court@awakening-therapie.nl

KvK nr: 32151164 0000

Awakening Logo

Kinderen

Met kinderen werk ik vanaf de leeftijd van 6 jaar tot 18 jaar. Behandeling van jongere kinderen is ook mogelijk, maar het gaat dan via de moeder. De moeder komt dan dus de behandeling voor het kind doen. Dit kan, omdat er een sterke verbinding vanuit het hart is tussen de moeder en het kind, via welke we dan gaan werken.

Kinderen kunnen vaak last hebben van angsten of onzekerheden. Als ze op school gepest worden of zich onzeker voelen in de klas. Ook angst voor de juf of meester is geen uitzondering. Ze kunnen bepaalde dingen nog niet relativeren en zich heel naar voelen door een enkele argeloze uitspraak van iemand.


Ook als er thuis in de ouderrelatie problemen zijn, kunnen kinderen zich hier heel verantwoordelijk voor voelen. De gedachtes dat ze er de oorzaak van zijn, of dat ze verantwoordelijk zijn voor het weer goed krijgen van de relatie van de ouders komen vaak voor. Ze slaan deze belastende gevoelens dan op in hun lichaam en kunnen er letterlijk ziek van worden. Pijn in de buik is hier een goed voorbeeld van.

Met kinderen is het heel gemakkelijk om bijvoorbeeld energiewerk en visualisaties te doen, ze begrijpen het direct en kunnen ook heel goed aangeven waar ze iets in hun lichaam voelen. Dan kunnen we er heel speels mee aan het werk gaan.

Soms roepen we de hulp in van Kabouter Jannes of die van hun totemdier. Vooral bij kinderen met eenzaamheidsgevoelens, of als ze bang zijn om alleen gelaten te worden door hun ouders, is zo’n hulpje erg effectief. Ook bij kinderen die angsten hebben als ze ’s nachts in bed liggen zoals, spoken onder het bed of het gevoel dat ze niet alleen zijn in hun kamer, gaan we dit speels samen oplossen. Ze krijgen dan weer vertrouwen en gaan zich weer veilig, sterk en blij voelen.

Als het voor het kind veiliger voelt kan één van de ouders bij het consult aanwezig blijven. Maar het is mijn ervaring dat de meeste kinderen het heel goed alleen met mij af kunnen. Het is hier ook wel leuk voor ze, want we hebben een kleine kinderboerderij met dieren die ze mogen aaien en bekijken.

De problemen met kleine kinderen zijn vaak in één of twee consulten opgelost. Dit komt omdat de problemen nog niet zo diep zitten en kinderen het speelse energiewerk heel snel oppakken. Ze leren bovendien enkele techniekjes die ze de volgende keer zelf gemakkelijk kunnen toepassen als ze bijvoorbeeld weer eens last krijgen van de negatieve benaderingen van anderen.

Pubers
Met pubers spelen weer andere problemen. Ze zitten midden in een identiteitsontwikkelingsfase welke vaak gepaard gaat met emotionele problemen. Aardig gevonden willen worden, erbij willen horen en dan bijvoorbeeld geen innerlijke waarschuwingen horen m.b.t. drugs en drankgebruik. De begeleiding van een veilige buitenstaander kan dan soms wonderen doen.

Tegenwoordig komt er ook veel hooggevoeligheid voor bij jongeren. Hierdoor kunnen ze te zwaar belast worden door de prikkels van de drukke omgeving. Daar is veel aan te doen met de juiste hulp.

Ook faalangst komen we vaak bij pubers tegen en dit kan weer heel belastend zijn als er geleerd moet worden voor school. Deze kinderen hebben daardoor soms mindere schoolresultaten dan op grond van hun intelligentie van ze verwacht mag worden. Ze slaan dicht als er prestaties van ze verwacht worden. Allemaal oplosbaar met een goede begeleiding.

En hoe moet een puber met emoties omgaan? Op de puberleeftijd kan dat veel problemen geven waardoor ze zich bijvoorbeeld afsluiten voor hun ouders maar ook geen goede uitweg weten hoe ze er wel mee om kunnen gaan. Zo’n kind kan dan vastlopen met zichzelf. 

Kinderen en pubers zijn nog niet zo vastgeroest in hun gewoontes. Daardoor zijn hun problemen meestal snel op te lossen.