De vijf natuurgerichte principes

 

De therapie heeft een holistische benaderwijze en gaat er van uit dat lichaam en geest een duidelijke inwerking hebben op elkaar.
Ik werk dan ook met de vijf natuurgerichte principes, te weten:

– Energie. Alles bestaat uit energie, wij zelf ook, al vergeten we dat soms.
Als de energie in ons lichaam niet vrijelijk kan stromen ondervinden we hier vroeg of laat altijd de negatieve gevolgen van.
Het energetisch aspect van ons lichaam en geest is dan ook een belangrijk aspect in mijn therapie. U kunt hier meer over lezen in het overzicht op de pagina Therapieën bij “Energiewerk“.

– Prikkeloverdracht. Er kunnen blokkades optreden van geestelijk en/of fysieke communicatiesystemen welke via de zenuwbanen hun weg vinden naar de cellen en deze negatief beïnvloeden, waardoor zich klachten kunnen voordoen.
Door middel van de door mij gebruikte werkvormen richt ik mij op het herstel van deze blokkades.

– Drainage. Niet alleen onze voeding, drank en milieubelasting maar ook medicijnen en geestelijke belastingen, kunnen ons systeem verontreinigen. Uiteraard is het van belang te trachten de inname van gifstoffen te beperken. Het is echter ook van belang dat wij deze afvalstoffen in voldoende mate kunnen kwijtraken, anders zullen ze tot belemmeringen of vergiftigingen kunnen leiden met alle gevolgen van dien.
Gezonde en bepaalde voedingsmiddelen, vitaminen, mineralen en andere voedingssupplementen, evenals ontgiftende middelen en methoden spelen hierbij een belangrijke rol.
Hierbij kan gedacht worden aan; 1,5 L water per dag, massage, beweging, bepaalde kruidenpreparaten, paddenstoelextracten, de zuurgraad op peil houden met b.v. Sherry azijn, Kurkuma, MSM, Zeolietzout, Vitaal water van Aqua Aurora, enz.

– Voeding. Een gezond eetpatroon is van belang voor een gezond lichaam maar ook voor een gezonde geest. Als we alleen al kijken naar de effecten van het eten van te veel suiker op onze psyche. Versterkte agressie, onrust, vermoeidheid, slechte concentratie, enz. Dan realiseren we ons dat lichaam en geest direct invloed op elkaar hebben. Daarom neem ik met mijn cliënten hun voedingspatroon door en zal op basis daarvan eventueel adviezen geven.
Ook tekorten met betrekking tot vitaminen en mineralen e.d. kunnen onze psyche sterk ten negatieve beïnvloeden. Het kan een rol spelen bij het beoordelen van de oorzaak van de genoemde problematieken. En al heb ik een cursus orthomoleculaire suppletie gedaan en houd ik mijzelf redelijk op de hoogte van een en ander, het is niet mijn specialisatie. Daarom zal ik soms cliënten doorverwijzen naar een specialist op dit gebied.

– De psyche en het onbewust ziekmakende levenspatroon. Vanuit onze subjectieve kijk op onszelf is het veelal moeilijk om objectief te beoordelen waar onze klachten hun oorsprong vinden en hoe een en ander in elkaar zit. Daardoor zijn we nauwelijks in staat onbewuste overlevingsstrategieën uit ons verleden of belastende overtuigingen, of onverwerkte emoties te veranderen of verwerken. Deze kunnen bovendien voor zeer beperkende klachten zorgen in ons dagelijks leven.
Veelal zijn wij ook vergeten hoe het is om naar ons lichaam te luisteren en er aan tegemoet te komen.
Mijn begeleiding helpt u om tot de kern van de problematiek te komen, inzichten te verkrijgen en heling en veranderingen tot stand te brengen.
Hierdoor kunt u uw eigen pad weer vinden en de juiste keuzes maken om tot innerlijke harmonie te komen.

Alle hier boven genoemde aspecten spelen een actieve rol in de benadering en oplossing van de problematiek van de cliënt.
Maar uiteindelijk is het de cliënt zelf die bepaalt of en hoe snel er veranderingen tot stand zullen komen.
Een verantwoordelijke en meewerkende houding is dan ook van essentieel belang voor goede resultaten.