De vijf natuurgerichte principes

 

De therapie heeft een holistische benaderwijze en gaat er van uit dat lichaam en geest een duidelijke inwerking hebben op elkaar.
Ik werk dan ook met de vijf natuurgerichte principes, te weten:

– Energie. Alles bestaat uit energie, wij zelf ook, al vergeten we dat soms.
Als de energie in ons lichaam niet vrijelijk kan stromen ondervinden we hier vroeg of laat altijd de negatieve gevolgen van.
Het energetisch aspect van ons lichaam en geest is dan ook een belangrijk aspect in mijn therapie. U kunt hier meer over lezen in het overzicht op de pagina Therapieën bij “Energiewerk“.

– Prikkeloverdracht. Er kunnen blokkades optreden van geestelijk en/of fysieke communicatiesystemen welke via de zenuwbanen hun weg vinden naar de cellen en deze negatief beïnvloeden, waardoor zich klachten kunnen voordoen.
Door middel van de door mij gebruikte werkvormen richt ik mij op het herstel van deze blokkades.

– Drainage. Niet alleen onze voeding maar ook medicijnen en geestelijke belastingen kunnen ons systeem verontreinigen. Het is daarom van belang dat wij deze afvalstoffen in voldoende mate kwijt raken anders zullen ze tot blokkeringen of vergiftigingen kunnen leiden, met alle gevolgen van dien.
Gezonde voeding, vitaminen en mineralen spelen hierbij een belangrijke rol, evenals een gezonde energiehuishouding. Beide hebben mijn aandacht in de therapie.

– Voeding. Een gezond eetpatroon is van belang voor een gezond lichaam maar ook voor een gezonde geest. Als we alleen al kijken naar de effecten van het eten van veel suiker op onze psyche. Versterkte agressie, onrust, vermoeidheid, slechte concentratie enz. Dan realiseren we ons dat lichaam en geest direct invloed op elkaar hebben. Ook tekorten met betrekking tot vitaminen en mineralen kunnen onze psyche sterk negatief beïnvloeden.
Al heb ik een cursus orthomoleculaire suppletie gedaan, is dit aspect niet mijn specialisatie. Maar het speelt wel een rol bij het beoordelen van de oorzaak van de problematiek. Met een biotensor kan ik uittesten welke tekorten een rol spelen en adviseer ik dientengevolge.
Soms is het dan ook nodig mensen door te verwijzen naar een specialist op dit gebied.

– De psyche en het onbewust ziekmakende levenspatroon. Vanuit onze subjectieve kijk op onszelf is het veelal moeilijk om objectief te beoordelen waar onze klachten hun oorsprong vinden en hoe een en ander in elkaar zit. Daardoor zijn we nauwelijks in staat onbewuste overlevingsstrategieën uit ons verleden of belastende overtuigingen, of onverwerkte emoties te veranderen of verwerken. Deze kunnen bovendien voor zeer beperkende klachten zorgen in ons dagelijks leven.
Veelal zijn wij ook vergeten hoe het is om naar ons lichaam te luisteren en er aan tegemoet te komen.
Mijn begeleiding helpt u om tot de kern van de problematiek te komen, inzichten te verkrijgen en heling en veranderingen tot stand te brengen.
Hierdoor kunt u uw eigen pad weer vinden en de juiste keuzes maken om tot innerlijke harmonie te komen.

Alle hier boven genoemde aspecten spelen een actieve rol in de benadering en oplossing van de problematiek van de cliënt.
Maar uiteindelijk is het de cliënt zelf die bepaalt of en hoe snel er veranderingen tot stand zullen komen.
Een verantwoordelijke en meewerkende houding is dan ook van essentieel belang voor goede resultaten.